[GHID] Cum funcționează PayPal? Ce este PayPal?

Scorul Ofertei+11
Scorul Ofertei+11

Ce este PayPal?

PayPal este un sistem de plată online. Folosind PayPal creați o legătura între adresa dumneavoastră de email si contul bancar personal. Prin această asociere permiteți PayPal sa debiteze contul bancar personal atunci când efectuați o plată sau sa-l crediteze atunci când primiți o sumă de bani.

Cum funcționează PayPal?

Având un cont PayPal puteți folosi doar adresa de email și parola asociată contului pentru a efectua plați online, pentru a primi bani de la prieteni sau pentru vânzarea unor bunuri și servicii. Nu va mai fi necesar sa introduceți datele dumneavoastră bancare cum ar fi cardul sau IBAN-ul.

PayPal este un intermediar intre banca dumneavoastră și magazinul online de pe care cumpărați.

Pot folosi PayPal în România?

Da, începand din 2007 și România este pe lista țarilor ale caror cetațeni pot sa-și deschida conturi Paypal.

Pot face plăți sau primi bani doar in Romania?

Nu doar în România, puteți face plați oriunde in lume, doar către cei care folosesc acest serviciu sau catre magazinele online care oferă această modalitate de plată.

Cum îmi creez un cont PayPal?

Pentru a accesa PayPal trebuie sa vă creați un cont folosind adresa de email si o parola care va recomandăm sa fie foarte sigură si puternică. Pasii sunt foarte simpli.

Accesati https://www.paypal.com/

Pasul 1 Dati click pe SignUp – aveti grija sa fie neparat selectată Romania (vezi drapelul)

[GHID] Cum funcționează PayPal? Ce este PayPal? 6

Pasul 2Alegeți tipul de cont. Recomandarea noastră este să va creați un cont personal, iar mai târziu puteți sa-l transformați în business daca doriți sa acceptați plați pe site-ul dumneavostra.

Aveti grija sa fie neparat selectată Romania (vezi drapelul)

[GHID] Cum funcționează PayPal? Ce este PayPal? 7

Pasul 3Completați datele personale

[GHID] Cum funcționează PayPal? Ce este PayPal? 8

Pasul 4Legați contul PayPal la contul și/sau cardurile bancare.

[GHID] Cum funcționează PayPal? Ce este PayPal? 9

Pasul 5Activați cardul/contul folosind codul trimis in descrierea tranzacției. (Dacă aveți online banking puteți vizualiza ușor datele tranzacției, dacă nu cereți un extras de cont de la bancă sau rugații pe cei de la banca dumneavoastră sa va asiste in gasirea codului)

În acesta etapa vor fi retrași pana la 3 euro sau echivalentrul in lei de pe card/cont, pe care îi veți primi înapoi după confirmare.

Întreaga operațiune poate dura 2-3 zile lucratoare.

Codul este format din 4 cifre ca în modelul urmator:

[GHID] Cum funcționează PayPal? Ce este PayPal? 10

TIPS: Dacă aveți conturi sau carduri in RON, euro, $ conectați-le pe toate, deoarece atunci când efectuați o plată e bine sa folosiți aceeași monedă.  Dacă nu, PayPal va face conversia valutară (de ex. din RON in $), dar nu la cel mai bun curs de schimb. Daca transferul implică o conversie valutară comisionul va fi de 2,5%.

ATENȚIE: La fiecare plată PayPal vă intreaba ce sursă (cont sau card) sa folosească pentru debitare. Indicați sursa care folosește aceeași moneda (dacă este disponibilă) pentru a plăti exact suma cerută de vânzător si nu o sumă mai mare care să includă și taxa de schimb (2,5%).

Pot trimite sau primi bani prin PayPal?

Bineînțeles pe lângă plățile către magazinele online folosind metoda PayPal, puteți primi sau trimite bani oricărui posesor de cont PayPal. Tot ceea ce va trebui sa știți este adresa lui de email atașată la cont. (deci mare grija când tastați adresa sa nu trimiteți întrun cont greșit).

Cat costa să folosesc PayPal?

Nu există nici un fel de taxe privind crearea, deținerea sau întreținerea unui cont PayPal personal. Pentru efectuarea plaților online nu exista comisioane pentru dumneavoastră, deoarece acestea sunt suportate de vânzători.

Singurele comisioane care apar sunt cele legate de efectuarea unor transferuri de bani. De exemplu

 • Transferuri către prieteni
 • Transferuri către conturile proprii

ATENȚIE: Dacă cineva va cere să-i faceți plata pentru un serviciu sau un produs folosind metoda Plată pentru prieteni sau familie, nu veți beneficia de protecția PayPal pentru plăți. In schimb dacă efectuați plata folosind Plăți pentru Produse, veți putea ulterior în cazul in care poate nu ați primit produsul sau nu sunteți mulțumit de el să cereți PayPal să cerceteze  împrejurările (deschizând un caz), în această situație banii vor fi blocați de la retragere pentru vânzător, iar în cazul în care dovediți ca aveți dreptate, bineînțeles ca veți primi banii înapoi.

Care sunt avantajele PayPal?

 • Protecția la cumpărare – este in opinia mea cel mai important avantaj (PayPal este un foarte bun instrument de protecție atunci când faceți cumpărături online. Banii dumneavoastră sunt protejați de fraude, ceea ce un cont/card bancar obișnuit nu vă poate oferi.)
 • Simplu de folosit
 • Comisioane mici
 • Rapiditate (trimiți sau primești bani instant)
 • Plați oriunde in lume
 • Păstrarea in siguranța a datelor bancare proprii (nu va fi nevoie sa le dezvăluim la nici o tranzacție)
 • Protecția pentru calitatea produselor precum și garanție, oferite de eBay

În cat timp ajung banii după efectuarea unei plați sau transfer prin PayPal?

Banii ajung instantaneu. Accesând contul PayPal poți vedea imediat daca banii au ajuns în contul tău.

Pot face mai multe conturi PayPal?

Din cate știm, singura modalitate acceptată de a avea mai multe conturi Paypal este dacă vă mutați în altă tara, iar atunci puteți crea un alt cont folosind o alta adresă de email si datele conturilor bancare din țara respectivă.

Cât de sigur este PayPal?

PayPal este un instrument de plată foarte sigur folosit pe scară largă in întreaga lume.

Totuși trebuie sa aveți grija în utilizarea lui la fel cum procedați si cu conturile bancare. Am să dau aici câteva sfaturi:

 • Folosiți o parola puternica
 • Feriți-vă de atacurile de tip Pishing
  • Nu dezvăluiți niciodată parola contului. PayPal nu vă va cere niciodată sa le dați parola, deci orice email de acest gen este un fals.
  • Nu credeți în câștiguri peste noapte și nu dați datele contului pentru revendicarea așa ziselor premii
  • Acordați atenție paginii PayPal în care va logați, deoarece designul trebuie sa fie desăvârșit așa cum îl știți dintotdeauna. Sunt create multe pagini cu design asemănător pentru a vă induce in eroare.
 • Aveți grija cine are acces la adresa dumneavoastră de email (restricționați accesul copiilor).

TIPS: Faceți verificarea numărului de telefon din contul PayPal. De fiecare dată când PayPal observa o activitate neobișnuită sau accesarea contului de pe un nou IP, vă va cere confirmarea prin cod SMS.

Cu siguranță sunt multe întrebări privind conturile și modalitatea de plată prin PayPal. Va rugam să ne spuneți daca mai aveți nelămuriri și vom încerca să va răspundem în limita experienței noastre cu acest instrument de plată.
Ce este PayPal?


Cum funcționează payPal?Etichete:

Team
Am fi bucuroși să ne împărtășești și opinia ta

Adaugă un review

Comunitatea ta de shopping
Logo
Înregistrează-te